Geografi

Santorini-info.dk  

Hoteller på Santorini

Hos Hotels.com er der over 500 hoteller på Santorini at vælge imellem, og du vil helt sikkert kunne finde et hotel fra der lever op til dine krav og forventninger. Her finder du alt fra små eksklusive boutique hoteller til store børnevenlige resorts. Læs mere

Feriehuse og lejligheder

Er i en stor familie der skal afsted, eller ønsker i bare at komme lidt væk fra store fyldte hoteller, så skulle i måske overveje at leje et hus eller ferielejlighed. Hos Atraveo finder i et stort udvalg af feriehuse med op til 10 sengepladser. Læs mere

Pakkerejser til Santorini

Er I på udkig efter en pakkerejse med danske rejseguider kan vi anbefale Bravo Tours. Vælg mellem mere end 20 hoteller fordelt i Kamari, Firostefani og Imerovigli og afrejse fra Kastrup, Billund og Ålborg er drømmerejsen nær. Læs mere

Santorini er en vulkanø beliggende ca. 200km fra fastlandet i det sydlige Ægæerhav og er sammen med bl.a. Naxos og Mykonos en del af kykladerne. Santorini er navnet på den største ø i lille rund øgruppe også kaldet Santorini.
Øgruppen består udover hovedøen Santorini også af Therasia/thirassia,  Nea Kameni, Palaia Kameni, Aspronisi og Christiana, hvoraf Santorini og thirassia er de eneste beboede øer.

Øgruppen har et samlet areal på ca. 91km2, hvoraf hovedøen Santorini udgør de 73km2. Santorini er formet som en halvmåne og øen er ca. 18km lang og 2,5 km bred. Øgruppen er resterne efter et gigantisk vulkanudbrud/eksplosion ca. 1600 f. kr., hvor det nuværende caldera1 blev skabt. Før dette udbrud, der også ødelagde øens tidligste besættelser, var Santorini en del af en større rund ø, dengang kaldt Strongyle (på græsk: ”den runde”). Efter vulkanudbruddet blev en kæmpe central lagune skabt. Lagunen er mere eller mindre firkantet og måler ca. 7x12km, omgivet af 300 meter stejl kraterkant på 3 af siderne mod Santorinis dramatiske vestkyst. På den 4 side er lagunen delvist adskilt fra havet af den mindre ø Therasia (se nedenstående billede). Lagunen har to åbninger til havet, en nord og syd for thirassia. Santorinis kæmpe lagune er op mod 400 meter dyb på midten, hvilket gør den til en sikker havn for alle typer af skibe. Også derfor er alle øens havne placeret i Lagunen.


Kort over Santorini set fra oven. I midten det store Caldera med den store hovedø Santorini til højre, Thirassia i nordvest, samt de to vulkantoppe Palea og Nea Kameni i midten. Foto: wikipediaKort over Santorini set fra oven. I midten det store Caldera med den store hovedø Santorini til højre, Thirassia i nordvest, samt de to vulkantoppe Palea og Nea Kameni i midten. Foto: wikipediaVulkanen på Santorini er stadig aktiv og var sidst i udbrud i 1956, hvilket medførte et jordskælv, der ødelagde mange landsbyer på øen.
Flere steder på vestkysten kan man se de forskellige lag af størknet lava oven på hinanden, i røde, sorte og hvide farver. Mod øst daler jorden ud og bliver mere flad. Det er også på østsiden, man finder Santorinis bedste strande.  Alt efter hvilket lavalag, der er synligt finder man både røde (Red Beach), sorte (The Black Beach) og hvide (the white beach) strande på Santorini, da sand og småsten er skabt af størknet lava. Læs evt. vores artikel om øens strande.

1 En caldera er en kraterlignende vandfyldt formation, der fremkommer når en vulkan synker sammen efter et stort udbrud. Ordet Caldeira kommer fra Portugisisk og betyder kedel Kilde: da.wikipedia.org.

 

 Find din rejse til Santorini hos Bravo Tours. Over 15 hoteller at vælge imellem fordelt i byerne Kamari, Imerovigli og Firostefani. Klik her og se det store udvalg, så du allerede idag kan bestille din rejse til Santorini.