Akrotiri

Santorini-info.dk  

Hoteller på Santorini

Hos Hotels.com er der over 500 hoteller på Santorini at vælge imellem, og du vil helt sikkert kunne finde et hotel fra der lever op til dine krav og forventninger. Her finder du alt fra små eksklusive boutique hoteller til store børnevenlige resorts. Læs mere

Feriehuse og lejligheder

Er i en stor familie der skal afsted, eller ønsker i bare at komme lidt væk fra store fyldte hoteller, så skulle i måske overveje at leje et hus eller ferielejlighed. Hos Atraveo finder i et stort udvalg af feriehuse med op til 10 sengepladser. Læs mere

Pakkerejser til Santorini

Er I på udkig efter en pakkerejse med danske rejseguider kan vi anbefale Bravo Tours. Vælg mellem mere end 20 hoteller fordelt i Kamari, Firostefani og Imerovigli og afrejse fra Kastrup, Billund og Ålborg er drømmerejsen nær. Læs mere

Akrotiri er den største arkæologiske udgravning på Santorini. Akrotiri er en af de mest imponerende og vigtigste arkæologiske udgravninger i det Ægæiske hav. Udgravningerne af Akrotiri på Santorini blev startet i 1967 af Spyridon Marinatos.

Den første beboelse på stedet stammer fra slutningen af bondestenalderen ca. 4000 år f.Kr og var af minorisk oprindelse. I løbet af den ældre bronzealder (3.000 f.Kr) udviklede byen sig hastigt, og i begyndelsen af den yngre bronzealder havde Akrotiri (Thera) udviklet sig til en af de vigtiste by og havne centre i det Ægæiske Hav.
Området bebyggede størrelse, store vægmalerier, møbler og fartøjer fundet ved Akrotiri vidner om den store udvikling og velstand stedet har haft. Forskellige importerede

genstande fundet i bygningerne viser det brede netværk til de omkring liggende lande. Fund viser at Akrotiri bl.a.  har været i kontakt med Kreta, det græske fastland, Dodekaneserne, Cypern, Syrien og Egypten.

Byen havde store imponerende 2 og 3 etages bygninger og avancerede drænsystemer. Mange store vægmalerier af blomster, delfiner, fiskeri og andre gamle hverdagsscener og flot malet keramik og fresker er fundet under udgravningerne. Flere af disse ting kan ses på det forhistoriske museum i Fira. Dog er de flottest velbevarede fresker fra Akrotiri, Santorini kun udstillet på det nationale arkæologiske musum i Athen.

Byens ”liv” fik en brat ender i det i det 1700 århundrede f.Kr. Da byen og Santorini blev ramt af et alvorligt jordskælv, der tvang indbyggerne til at opgive stedet. Hele øen og byen blev dækket af et vulkansk materiale. Det er også dette vulkanske materiale der lage sig som et beskyttende lag over byen og dens bygningerne der gør at vi i dag ved udgravningerne kan se mange imponerende intakte bygninger og genstande der er langt over 4000 år gamle.

Akrotiri. Foto: Klearchos Kapoutsis
Akrotiri. Foto: Klearchos Kapoutsis


På grund af en sammenstyrtet tagkonstruktion, designet for at beskytte stedet, der i 2005 dræbte en turist, har stedet været lukket for turister. Der er nu lavet ny sikker tagkonstruktion så stedet igener åbnet for turister. 

I området omkring Akrotiri findes mange hoteller og taverner. Det er også tæt på Akrotiri man finder en af øens mest berømte strande, ”The Red beach”

Åbningstider og priser:
Akrotiri er åbning dagligt i perioden 1. april til 31 oktober fra 08:20:00
Entre til Akrotiri koster 5 euro.
Der er fri entre for børn, personer over 65 samt studerende.

Besøg denne side for mere info.Find din rejse til Santorini hos Bravo Tours. Over 15 hoteller at vælge imellem fordelt i byerne Kamari, Imerovigli og Firostefani. Klik her og se det store udvalg, så du allerede idag kan bestille din rejse til Santorini.