Emporio

Santorini-info.dk  

Hoteller på Santorini

Hos Hotels.com er der over 500 hoteller på Santorini at vælge imellem, og du vil helt sikkert kunne finde et hotel fra der lever op til dine krav og forventninger. Her finder du alt fra små eksklusive boutique hoteller til store børnevenlige resorts. Læs mere

Feriehuse og lejligheder

Er i en stor familie der skal afsted, eller ønsker i bare at komme lidt væk fra store fyldte hoteller, så skulle i måske overveje at leje et hus eller ferielejlighed. Hos Atraveo finder i et stort udvalg af feriehuse med op til 10 sengepladser. Læs mere

Pakkerejser til Santorini

Er I på udkig efter en pakkerejse med danske rejseguider kan vi anbefale Bravo Tours. Vælg mellem mere end 20 hoteller fordelt i Kamari, Firostefani og Imerovigli og afrejse fra Kastrup, Billund og Ålborg er drømmerejsen nær. Læs mere

Emporio ligger i den sydlige del af Santorini inde midt på øen ca. 3km vest for feriebyen Perissa. Emporio er en af Santorinis største byer, med den største fastboende befolkning. I mange år var Emporio øens handelscentrum hvor lokale fra hele øen kom for at sælge der råvarer på torvet.

Emporio er en hyggelig by at gå rundt i, med små maleriske gader og gamle vindmøller placeret på bjerget Gavrilos der støder op mod byen. Der er en del butikker i byen og nogle få taverner.

En af de gamle vindmøller i Emporio. foto Klearchos Kapoutsis/flickr.com
En af de gamle vindmøller i Emporio. foto Klearchos Kapoutsis/flickr.com

 

I Emporio kan du se resterne af middelalderborgen Casteli bygget af Venetianerne. Nord for byen finder man en stor solid firkantet bygning/slot kaldet Goulas. Bygningen fungerede som fæstning, og det var her byens indbyggere beskyttede sig mod pirater der kom til øen.

I Emporio finder en af Santorinis ældste kirker, Palia Panagia (1537e.Kr), der især er berømt for sin træ udskårne kuppel på klokketårnet. Lidt uden for byen på vej mod Fira støder du ind i kirken St. Nicholas Marmarites, der er blevet bygget af marmor fra ruinerne af det gamle tempel for gudinden Vassilia.

Casteli (lille borg) i Emporio, Santorini. foto Klearchos Kapoutsis/flickr.com
Casteli (lille borg) i Emporio, Santorini. foto Klearchos Kapoutsis/flickr.com

 

Har du enten lejet bil eller scooter på din rejse til santorini,  må du ikke snyde dig selv for at ligge vejen forbi denne hyggelige by, hvor du også har mulighed for at opleve lidt af den autentiske græske stemning på øen.Find din rejse til Santorini hos Bravo Tours. Over 15 hoteller at vælge imellem fordelt i byerne Kamari, Imerovigli og Firostefani. Klik her og se det store udvalg, så du allerede idag kan bestille din rejse til Santorini.