Fira

Santorini-info.dk  

Hoteller på Santorini

Hos Hotels.com er der over 500 hoteller på Santorini at vælge imellem, og du vil helt sikkert kunne finde et hotel fra der lever op til dine krav og forventninger. Her finder du alt fra små eksklusive boutique hoteller til store børnevenlige resorts. Læs mere

Feriehuse og lejligheder

Er i en stor familie der skal afsted, eller ønsker i bare at komme lidt væk fra store fyldte hoteller, så skulle i måske overveje at leje et hus eller ferielejlighed. Hos Atraveo finder i et stort udvalg af feriehuse med op til 10 sengepladser. Læs mere

Pakkerejser til Santorini

Er I på udkig efter en pakkerejse med danske rejseguider kan vi anbefale Bravo Tours. Vælg mellem mere end 20 hoteller fordelt i Kamari, Firostefani og Imerovigli og afrejse fra Kastrup, Billund og Ålborg er drømmerejsen nær. Læs mere

Fira er ”hovedstaden” på Santorini og ligger på øens vestlige side placeret på toppen af Calderaet/bjergsiden. Fira har ca. 1.600 indbyggere.
Fra Fira der ligger 260 meter over vandoverfladen finder man en af øens bedste panorameudsigter over øens undersøiske vulkan med de to vulkan toppe Palia og Nea Kameni ragende op af vandet.
Fira er en flot og charmerende landsby med den hvidmalede huse med blå vinduer og døre, smalle brolagte gader med sorte lavasten, og blå kuplede kirker. De fleste af Fira smukke bygninger blev opført under den venetianske invasion.

Fira set fra havet. Foto: Lee Cannon
Fira set fra havet. Foto: Lee Cannon


Fira har et aktivt turist og forlystelsesliv, og byen af fuld af turistbutikker,  guldsmede, cafeer, taverner og natklubber. Det er i Fira man finder Santorinis bedste shopping muligheder. Der kan være en stor koncentration af turister i Fira om formiddagen når de store krydstogt skibe ligger til og alle de centrale gader er fyldte. Det er dog intet problem at finde et roligt sted hvor man nyde udsigten over øen og havet, hvis man trækker sig lidt væk fra centrum af Fira.For de mere kulturelt intersserede er der også flere muligheder i Fira. Byen har et arkæologisk museum med bl.a. mange spændende fund fra Akrotiri tilbage fra bronzealderen.
Fira har også en del kirker og klostre som f.eks. Agios Minas, Panagia ton Dominikanidon, Panagia tou Rodariou og den katolske katedral.
På Museet Megaron Gyzi museum kan man opleve en imponerende samling billeder af Fira fra før og efter jordskælvet i 1956 der ødelagde det meste af byen.

Der er rig mulighed for shopping i de smalle gader. Foto: Lee Cannon
Der er rig mulighed for shopping i de smalle gader. Foto: Lee Cannon


Fira havn finder man forenden af de 600 trins stejle trapper . Havnen i Fira bliver hovedsageligt brugt til de store Krydstogtskibe, der i højsæsonen næsten dagligt ligger til. Hvis turen på 600 trin er mere en ens kondi kan tåle er der også mulighed for at tage turen op og ned på æsel eller med svævebane. Fra havnen er der også mulighed for at komme på bådture til vulkanerne Nea og Palia Kameni.Find din rejse til Santorini hos Bravo Tours. Over 15 hoteller at vælge imellem fordelt i byerne Kamari, Imerovigli og Firostefani. Klik her og se det store udvalg, så du allerede idag kan bestille din rejse til Santorini.