Vejr og klima

Santorini-info.dk  

Hoteller på Santorini

Hos Hotels.com er der over 500 hoteller på Santorini at vælge imellem, og du vil helt sikkert kunne finde et hotel fra der lever op til dine krav og forventninger. Her finder du alt fra små eksklusive boutique hoteller til store børnevenlige resorts. Læs mere

Feriehuse og lejligheder

Er i en stor familie der skal afsted, eller ønsker i bare at komme lidt væk fra store fyldte hoteller, så skulle i måske overveje at leje et hus eller ferielejlighed. Hos Atraveo finder i et stort udvalg af feriehuse med op til 10 sengepladser. Læs mere

Pakkerejser til Santorini

Er I på udkig efter en pakkerejse med danske rejseguider kan vi anbefale Bravo Tours. Vælg mellem mere end 20 hoteller fordelt i Kamari, Firostefani og Imerovigli og afrejse fra Kastrup, Billund og Ålborg er drømmerejsen nær. Læs mere

Vejret på Santorini er som på de fleste andre græske øer i Kykladerne kendt for dens lange solrige varme sommer, med temperaturer op mod 35-37 grader. Selvom Santorni er kendt for et meget mildt klima, kan den stærke nordvestvind Meltemi sænke den høje sommertemperatur en smule. Er man glad for sol og varme, er Santorini et godt bud.

Vejret på Santorini er godt det meste af året, og fra forår til efterår falder der stort set ingen nedbør, og meget få overskyede dage.
På gode dage kan vejret på Santorini være så klart, at det er muligt at se bjergene på Kreta der ligger ca. 130 km syd for Santorini.
Den nordøstlige del af Santorini kan til tider være en smule blæsende, mens den vestlige del er beskyttet mod vindene fra naboøen Thirasia.
De korte vintre på Santorini kan være en smule kolde og våde fra november til februar, dog kommer temperaturen aldrig under nulpunktet, og der vil oftest være 13-17 grader fra november til februar.
Med vandtemperaturer på 23-25 i sommermånederne er der heller ingen undskyldning for ikke at komme en tur i vandet.

Gennemsnitstemperatur i luft og vand samt nedbør.
MånedJanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Max temp.141618202529323028242016
Min temp.981112162023221917129
Nedbør (mm)1601359862431561792145195197
Vandtemp.131314161822242423221915

 

Vejret på Santorini måned for måned:

Vejret på Santorini i januar: Koldt, regnfuldt og blæsende. Der er en periode på en uges tid i januar, hvor vejret på Santorni generelt er godt og vindstille. Denne periode kaldes The Halcyoon Days.

Vejret på Santorini i februar: Lidt varmere og mere solrigt end i januar. De første træer begynder at blomstre. Vejret på Santorini begynder at blive en smule omskifteligt med både varme og kolde dage.

Vejret på Santorini i marts: Normalt koldt og blæsende, men også med en del solskinsdage. Foråret begynder på Santorini

Vejret på Santorini i april: Forår på Santorini med medium temperatur og meget lidt nedbør. Santorini er fyldt med vilde blomster. Det er også nu vandtemperaturen begynder at komme op, og de første svømmere ses i havet omkring Santorini.

Vejret på Santorini i maj: Varmt og solrigt. Regn er sjældent set efter 10. maj. Nordvestvinden (meltemi) er endnu ikke begyndt at blæse, havet er roligt og naturen smuk. Maj er den bedste måned for udendørs aktiviteter. Aftener og nætter kan dog være en smule kølige.

Vejret på Santorini i juni: Solskin, varme og ingen regn. Vandtemperaturen har nået et punkt hvor alle kan være med og det er nu blevet strand tid på Santorini.

Vejret på Santorini i juli og august: Blæsende og meget varmt vejr. I juli og august kommer nordvestvinden og vinden tager en smule til. Husk solhat og badetøj, ofte er der så varmt, at man ikke orker meget andet end at dase på stranden med en god bog.

Vejret på Santorini i september: Solrigt, mindre blæsende og lidt køligere. God måned for udendørs aktiviteter. Vær forberedt på lidt kølige nætter, især i bjergområderne. Det kan være en god ide med en tynd jakke eller trøje til aftentimerne.

Vejret på Santorini i oktober: Stadig Solrigt, få dage med blæsevejr, nogle dage med regn, Varmt tøj er sjældent nødvendigt.

Vejret på Santorini i november: Vejret på Santorini begynder at blive mere uforudsigelige. Der kan være solrigt men, også mange dage med regn. På denne årstid vil det være nødvendigt med en trøje - og nogle dage også en paraply.

Vejret på Santorini i december: Vejret skifter fra år til år med en blanding af regn, sol, blæst, vindstille,  kolde og varme dage. Da temperaturen kan komme helt ned omkring 10 grader på denne årstid. vil det være nødvendigt med varmt tøj.

Beskyt dig selv:
Solen er meget stærk på Santorini, og der er god grund til at advare mod den kraftige sol og det høje UV-index på Santorini. Husk derfor altid solcreme med høj faktor. En kasket eller anden solhat vil også være en god ide at tage med på turen.

Er du på udkig efter en rejse til Santorini ? Så se Bravo Tours store udvalg ved at klikke her!

Besøg Vejrviseren.dk for at se vejret for rejsedestinationer i Europa.Find din rejse til Santorini hos Bravo Tours. Over 15 hoteller at vælge imellem fordelt i byerne Kamari, Imerovigli og Firostefani. Klik her og se det store udvalg, så du allerede idag kan bestille din rejse til Santorini.