Vingårde og Vinhuse på Santorini

Santorini er kendt for deres gode vine, og mange mener at det er på Santorini Grækenlands bedste vin bliver produceret. Rundt omkring over hele øen ser du vinmarker og vingårde / vinhuse. Mange vingårde på Santorini har åbnet for besøgende i hele sommerperioden hvor du har mulighed for at se hvordan vinen bliver produceret og smage de forskellige vine inden du køber dem.
Hvis du har lejet en bil eller scooter er det nemt at komme rundt til de forskellige vingårde på øen. Ellers er der også fra de fleste turistbyer mulighed for at tage på en guided bustur rundt på Santorini som viser dig øens bedste vingårde.

På denne side har vi listet de mest interessante vingårde og vinhuse som du har mulighed for at besøge under din rejse til Santorini.

Gaia Winery Santorini:

Gaia Vingården er en af Santorinis smukkeste og ligger på Santorinis østlige side imellem byen Monolithos og Kamari. Gaia Winery blev startet i 1994 af de to landmænd Leon Karatsalos og Yiannis Paraskevopoulos. Vingården har åbnet for besøgende fra begyndelse af maj og indtil efteråret.
Vingården ligger helt ned til den sorte sandstand i en gammel bygning der førhen fungerede som tomatfabrik. Bygningen er fuldstændig renoveret og huser nu den topmoderne vingård Gaia. Vingården har i over 10 år produceret Santorinis mest berømte hvidvin ”Thalassitis” der er produceret på den hårdføre drue Assyrtiko.På vingården er det muligt at få en rundvisning og se de forskellige faciliteter for vinfremstilling der vil give dig et godt indblik i produktionsprocessen og Santorinis unikke vinavl.
Herudover vil du på rundturen få mulighed for at smage på samtlige Gaia vine, også dem der produceres på deres anden vingård Nemea der ligger på den Peloponnesiske halvø.

Vingården er dagligt åbnet fra 11.00 til 19.00

Tlf kontakt: (+30) 22860 34186

Klik her for at besøge Gaia Winery Santorinis website.

The Boutari Winery.

The Boutari Winery.

Den store moderne vingård ligger på Santorinis vestlige side nær byen Megalochori
Boutari var den første vingård på Santorini som valgte at åbne for offentligheden. Siden 1988 har besøgende haft mulighed for at følge vinproduktionen på Boutari vingården. Ideen ved at åbne for besøgende var at henlede opmærksomheden på denne vinproducerende region i Grækenland.Vingården har kapacitet til at producerer 1.100.000 liter vin hvert år, og har 190 store egetræsfade hvor vinen får lov at modne.
Boutari har en vigtig rolle i vinproduktionen på Santorini. Selskabet ekspertise, kombineret med erfainger, hårdt arbejde og entusiasme fra de lokale vinavlere, har igennem årene givet enestående resultater både med gamle etablerede druesorter, med også succes med plantning af nye udenlandske og græske sorter.
Boutari producere følgende vine: Selladia, Asyrtiko Boutari, Santorini Boutari, Kalliste og Vinsanto:

Vingården tilbyder følgende faciliteter for besøgende:
Guidede ture igennem produktionen gennemført på græsk, engelsk, tysk, fransk og italiensk.
En tur i vinkælderen:
En rundtur på Selladia Estate’s vinmarker
En video præsentationen af historien om vinfremstilling på Santorini.
Vinsmagning

Åbnet dagligt fra 10:00:1800

Boutari winery kontakt information:
847 00 Μegalohori Santorini
Τelefon: +30 22860 81011

Klik her for at besøge Boutari winerys website

Domaine Sigalas Winery:

Domaine Sigalas blev grundlagt i 1991 af de Paris Sigalas, Christos Markozane og Yiannis Toundas. I de første år blev vinen produceret i Sigalas familiens private hjem, inden de i 1998 startede en ny produktion op på et privatejet område ved Oia i den nordlige del af Santorini, helt præcist i regionen Baxes.
I dag har vingården en kapacitet på 350.000 flasker vin om dagen, og eksportere sine vine til store dele af verdenen. Især inden for økologiske vine har Sigalas gjort sig bemærket. Siden 1994 har Daomine Sigalas produceret økologiske vine efter økologiske dyrkningsmetoder i samarbejde med med DIO (et varemærke

Domaine Sigalas Winery:

for økologiske produkter).

På Domaine Winery på Santorini har du har mulighed for at få en rundvisning og smage på vinhusets forskellige vine lavet af druer fra Santorini. Der vil også til vinen blive serveret nogle lækre snacks fra Kykladerne. Der er også mulighed for at spise på vingården, hvor du vil kunne nyde kykladiske delikatesser sammen med vine fra Domaine Sigalas.

Sigalas vingården har åbnet i hele turistsæsonen mellem april og november fra kl 10:00-19:00

Kontakt information:
BAXES, Oia-Santorini, PS 84702
tlf: +30 22860 71644

Klik her for at besøge Sigalas Winery hjemmeside.

Estate Argyros Santorini:

Estate Argyros blev etableret I 1903 af Georgios Argyros på en 5 hektar stor vingård i Episkopi Gonia Thiras, Santorini, der dengang lavede vine efter gamle traditioner på Santorini, der blev solgt på de lokale markeder.
I 1950 overtog sønnen Matthew Argyros vingården efter sin far, og udvidede til 15 hektar.
I dag drives vingården af Goergios Argyros barnebarn Yiannis Argyros, der har drevet vingården på

Yiannis og Matthew Argyros i vinkælderen

Santorini siden 1974. Udover at have udvidet vingården til 65 hektar, har han også moderniseret vinproduktionen, på en måde så nogle af de gamle familie traditioner er blevet bibeholdt kombineret med moderne teknologi der sikre den høje kvalitet af druerne og udnyttelsen af dem.
Estate Argyros ejer en af de ældste vinmarker på Santorini der er over 150 år gammel, og på vingården dyrkers der kun druer af de oprindelig sorter på Santorini, såsom Assyrtiko, Athira, Aidani, Mandilaria, Mavrathiro, Mavrotragano og Voudomato.
Vingården producerer nogle af de bedste vine på Santorini, og er især kendt for der Vinsanto der ifølge flere vineksperter hører til blandt Grækenlands bedste og mest eftertragtede dessertvine.
Argyros var også i 2005 og 2006 med på Wine and Spirtis Magazines top 100 liste over vinhuse i verdenen.

Åbningstider:
Alle dage fra 0800:2000 undtaget søndag hvor der er åbnet fra 1000:1600.

Kontakt information
Episkopi Gonia, 84700 – Santorini
Tel +30-22860-31489

Klik her for at besøge Estate Argyros hjemmeside

Santo Winery:

Santo Winery er et topmoderne vinhus der I kombination med avanceret teknologi og gamle traditioner hører blandt Santorinis bedste vinproduktioner.
Santo Winery åbnede i 1992 og er beliggende i Pyrgos, Santorini. Fra Vingården er der en fantastisk udsigt over vandet og det store Caldera. Vingården er årligt besøgt af mere end 80.000 gæster der hele verdenen.

Santo Winery

På en guided tur kan du følge processen under vinfremstilling og lagringen af vinen. Derudover vises en film der fortæller historien om vinproduktionen på Santorini fra gammel tid og til nu.
Derudover er der en vinbar hvor du har mulighed for at smage på nogle af Santo winerys vine der har modtaget flere priser for deres høje kvalitet og smag.

Du har mulighed for at besøge vinhuset fra April til slutningen af november hver dag fra 10:00 til solnedgang

Kontakt information:
Santo Winery – Pyrgos Santorini
Telefon: +30 22860 22596

Klik her for at komme til Santo winery’s hjemmeside