Færge til Santorini

Det er oplagt at besøge Santorini i forbindelse med øhopping i det græske øhav. Santorini er en af de mest populære græske øer og derfor er øen også forbundet med færge til mange af de andre populære græske ferieøer i Ægæerhavet. I sommermånederne er daglige færge afgange til og fra de mange andre græske øer og Santorini.
Der er to typer er færger du kan benytte dig af til og fra Santorini. Normalfærger og hurtig færgerne også kaldet ”Flying Dolphins” .

Normalfærgerne på Santorini er forbundet med:
Anafi (1 time), Folegandros (2½ time), Ios (Ca. 2 timer), Amorgos (4 timer), Kimolos (7 timer), Kythnos (10 timer), Milos (5 timer), Mykonos (2½ timer), Naxos (3 timer), Paros (4 timer), Syros (7 timer), Serifos (9 timer), Sifnos (8 timer), Sikinos ( 2 timer), Skiathos (18 timer) og Skopelos (16 timer).

Hurtigfærgerne på Santorini er forbundet med:
Kreta, Heraklion (45 minutter), Rhodos (1 time), Folegandros (1 time), Ios (40 minutter), Koufonissia (2 timer), Mykonos (30 minutter) and Paros (1½ timer).

Med færge fra Athen (Piraues) til Santorini

De 3 mest populære færgeruter mellem Athen og Santorini er Blue Start Ferry, HighSpeed6 og SeaJet2.
Det er ikke muligt at købe biletter på selve færge. De skal købes på billetkontorer på havnen eller bookes online. Et nemt og overskueligt sted at booke dine biletter online er hos Paleologos. I højsæsonen kan det være en god ide at booke billetter i god tid. Det er også muligt at købe biletter i lufthavnen i Athen.

Blue Star Ferry: Dette er den største af færgerne med daglige afgange til Santorini. Færgen sejler hver dag klokken 07:45 med stop ved Paros, Naox og Los og ankomst ved Santorini kl 14:50. Færgen sejler retur fra Santorini til Athen klokken 15:30. Priser fra ca. 40 euro per person. Blue Star Ferry har også en daglig eftermiddag/aften tur, oftest med afgang enten klokken 15:30 eller 18:00 Er du ikke så søstærk er det denne færge der ligger roligst i vandet. Book billetter og se opdaterede færgeafgange og priser her.

SeaJet2: Dette er den hurtigste tur til Santorini. Færgen er ikke så stor, og der kan være dage med hårdt vejr hvor turen vil være aflyst. Daglig afgang i sommermånederne fra Athen klokken 07:00 med ankomst på Santorini kl 11:45.

Hvilken færge skal jeg vælge
Den bedste og billigste måde at komme til Santorini er med Blue Star færgerne der både har en morgen og en eftermiddag/aften afgang. Færgen har åbent deck, hvor det er muligt at sætte sig udenfor og nyde den flotte indsejling til Santorini, eller blot for at få lidt frisk luft. Hurtigfærgerne er lukkede færger, hvor du ikke har samme mulighed for at nyde udsigten under overfarten. Den eneste ulempe ved at vælge Blue Star er at overfarten er ca. 3 timer længere, så har du et stramt program og kun nogle få dage på Santorini, er det værd at overveje en af hurtig færgerne.