Kamari

Kamari er nok Santorinis mest populære ferieby og ligger på Santorinis østlige side ca. 10km sydøst for Fira. Kamari har fået sit navn efter den lille klippebue Kamara. Klippebuen kan findes i den sydligste ende af stranden, og skulle ifølge den græske mytologi være et fristed for havenes gud Poseidon.

Kamari har et stort udbud af hoteller, restauranter, taverner, cafeer, butikker og natklubber. Byen har også en skøn strandpromonade der især er hyggelig at gå rundt langs om aftenen

Kamari by. Foto: iriskh/Flickr.com

 

Kamari er nok mest kendt for den skønne kilometerlange sorte sand strand. Vandet bliver hurtigt dybt og man skal ikke mange meter ud før man ikke længere kan bunde. De fleste af Kameris hoteller er placeret på en lang række langs med den dejlige strand. På stranden finder du alle nødvendige faciliteter som solstole, parasoller, snackbar og mulighed for mange forskellige typer af vandsport.

Fra Kamari er der også gode muligheder for at leje bil eller scooter og udforske resten af øen på egen hånd. Der går også jævnligt busser mellem hovedbyen Fira og Kamari.

Kamari har en hyggelig udendørs biograf. Det er også her ved biografen på Kamari Strand at Santorini Jazz-festival afholdes. I byen finder man også Kirken Panaghia Episkopi som blev bygget i 1100-tallet. Hvert år d. 15 august afholdes der en stor festival i kirken til ære for jomfru Maria.

Landskabet omkring Kamari er også meget grønt og frodigt og lige op af Kamari ligger det store bjerg Mesa Vouno. Det er muligt at bestige bjerget til fods. Man skal regne med at turen derop tager ca. en times tid. Fra toppen af bjerget er der en smuk udsigt over Kamari, og byen Perissa til den anden side. Det er muligt at følge en lille sti videre ned af bjerget på den anden side til Perissa. Husk rigeligt med vand da der ikke er meget skygge på turen. Alternativt kan man leje en bil eller scooter og køre op på bjerget. Det er også på toppen af Mesa Vouno at man finder ruinerne af den antikke by Thera.

Stranden ved Kamari. Foto: Panos Asproulis