Strande på Santorini

På Santorini finder du en vælg af gode og smukke strande. Du kan se en liste over nogle af de mest populære strande på Santorini her, og hvilke vi vil foreslå at du tager et smut forbi under din ferie.

Kamari beach:

Den 3km lange sorte sandstrand Kamari er velorganiseret med mange cafeer, snackbarer, taverner i området. Her er også gode muligheder for vandsport.
Der kan lejes liggestole og parasoller på stranden. Da Kamari samtidig er et af Santorinis mest populære turistområder er stranden oftest tætpakket med mennesker.

Stranden ligger ca. 10 km sydsøt for Fira i forlængelse af Perissa
Læs mere om Kamari her.

Kamari Beach, Santorini foto: Matt Kieffer, flickr.com

Perissa beach:

Skøn lang sort sandstrand med mange strandbarer, restauranter og cafeer. Det gratis at benytte de forskellige cafeers liggestole og parasoller hvis du køber noget at drikke eller spise der. Det mørke sand kan blive ekstremtvarmt så husk altid badesko. I højsæsonen kan der være tætpakket med mennesker på stranden. Her er også gode muligheder for forskellige former for vandsport

Perissa strand ligger ca. 10 km sydsøt for Fira i forlængelse af Kamari
Læs mere om Perissa her

Perissa Beach, foto: fry_theonly, flickr.com

Red beach:

Red beach er en af Santornis mest besøgte strande. Red Beach ligger i Akrotiri området og er kendt for det unikke røde sand, og den store røde og sorte klippe bag. Man kan enten komme til stranden med båd (der er mulighed for ture både fra Akrotiri, Perissa og Kamari), eller også kan man kører til Akrotiri og gå det sidste stykke vej derfra. Gåturen tager ca. 10 min. Du skal gå mod Agios Nikolaos Kirken i Akrotiri lige ved siden af udgravningsområdet.
Faciliteterne ved stranden er ikke specielt gode. Der er ingen spisesteder, og det er dyrt at leje liggestole. Det er landskabet omkring Red Beach og det røde unikke sand der er trækplastret.

Red beach ligger 12km sydvest for Fira

Red Beach, Santorini – foto alphis tay/flickr

Monolithos:

Stranden med Monolithos ligger tæt op af Kamari Beach. Her er dog langt fra lige så pakket med mennesker. I området er der nogle få hoteller, restauranter og taverner.
Monolithos Beach er en af Santornis mest familievenlige strande.
Ved stranden er der både fodboldbane, basketball og legeplads til børnene. Stranden er også meget lavvandet i modsætningen til de fleste andre strande på Santorini.
Hvis du har børn med på din rejse til Santorini ville det være oplagt at besøge denne strand.

Stranden ligger ca. 7-8km øst for Fira

 

Amoudi Bay:

Amoudi bay er en lille charmerende havn med en meget lille strand/badebugt for foden af Oia. For at komme ned til stranden kan du vælge enten at gå de 200-300 trin ned, eller betale for at blive båret af et æsel. Stedet byder på flere fremragende fiske taverner, og om aftenen er der en fantastisk solnedgang over det store Caldera.
Har du taget maske og snorkel med på din ferie på Santorini, er Amoudi bay et udmærket sted at snorkle.
Der er også mulighed for at tage på sejltur herfra ud omkring vulkanøerne, eller til naboøen Thirassia der også er en del af Santorini.

Badebugten ligger ved Oia

Amoudi Bay, foto: Adam Witwer, flickr.com

White beach:

White Beach er sammen med Red Beach en af de mest kendte strande på Santorini. Navnet White Beach kommer af de store hvide klipper der dækker sandet på stranden. Selvom stranden hedder Whitebeach er der både hvidt, gråt og sort sand på stranden, men selve stranden er omgivet af hvide klipper.
Det er muligt at leje liggestole på White Beach og der er også et lille spise sted.
Stranden kan kun nås med båd. Der sejler både til White Beach fra Akrotiri.

White Beach, Santorini foto: Ernest Mcgray Jr, flickr.com

Baxedes:

Baxedes er den største strand på den nordlige del af Santorini. Baxedes er en god stand med sort sand og mulighed for at finde skygge når solen bliver for meget. Stedet er ideelt hvis man ønsker lidt fred fra store folkemængder, da der sjældent er ret mange mennesker ved Baxedes. Det er også kun muligt at komme til stranden med bil eller scooter.
I løbet af sommeren kan der i perioder være en kraftig vind fra nordvest, hvor du bør vælge en anden strand end denne.

Baxedes området ligger nær Oia