Om Santorini

Vulkanøen Santorini kendetegnes ved de små idylliske landsbyer med kridhvide huse nærmest klistret på toppen af de stejle røde, hvide og grå bjergsider. Ses Santorini på afstand kan byerne på øen nærmest ligne sne på toppen af et bjerg. Santorini er kendt for dens betagende solnedgange og med vulkanen Nea Kameni i baggrunden, er dette et fantastisk fotomotiv, du ikke må snyde dig selv for, når du kommer til øen. På østsiden er Santorini grøn og frodigt selv efter den lange varme sommer. Dette skyldes de talrige vinmarker, der nyder godt af den frugtbare vulkanske jord. Santorini er også kendt for at levere noget af det bedste græske vin.

Luftfoto af Santorini. Foto: Steve Jurvetson/Flickr

 

Santorinis officielle navn er Thira (Thera). Navnet Santorini blev givet i det 13. århundrede og refererer til Saint Irene (En skytshelgen). Før da var øen kendt under navne som Kalliste ”den smukkeste”, Strongýle ”den runde” og Thira/Thera. Først i det 19. århundrede blev navnet Thira/Thera genoplivet, og er nu det officielle navn for øen, selvom det mest brugte ord om øen stadig er Santorini – og det er også dette navn rejseselskaberne benytter. Santorini er også det gennemgående navn på denne informationsside.
Hovedstaden på Santorini hedder Fira (en anden udtale af Thira) og er placeret på vestkysten i 250m højde. Den blev grundlagt i slutningen af de 18. århundrede.
Fra Fira er der en betagende udsigt over Santorinis 18km lange kraterkant med udsigt til vulkanøen Nea Kameni og Thirasia. Befolkningen på Santorini tæller ca. 10.000 indbyggere alt efter årstiden, hvoraf de ca. 1.500 bor i hovedbyen Fira.