Perissa

Perissa er en veludviklet turistby liggende på Santorinis østkyst i forlængelse af Kamari, adskilt af det store bjerg Mesa Vouno. Perissa er et relativt nybygget område kun skabt for turister. Derfor er byen også helt ”død” uden for sæsonen fra april-oktober. Byen består hovedsageligt af hoteller, restauranter, cafeer, taverner, strandbare og natklubber. Disse er der til gengæld er et stort udvalg af, og de lune aftenerne på den lange strandpromenade er enormt hyggelige.
Hvis man ønsker at opleve lidt af den klassiske kykladiske stil kan man besøge landsbyen Emporio der ligger i gå afstand fra Perissa.

Perissa har en skøn flere kilometer lang sort sandstrand med mulighed for at leje parasoller og liggestole, samt Santorinis bedste vandsports faciliteter som f.eks. pedalbåde, vandski og windsurfing.. For enden af stranden rejser den enorm klippe Mesa Vouno sig op af havet, hvilket skaber et imponerende landskab, især er det smukt om natten hvor klippen er lyst op.

Stranden ved Perissa. Foto: Cha già José, Flickr.com

Perissa ligger ikke langt fra ruinerne af den Antikke by Thera der findens på toppen af Mesa Vouno. Fra Perissa kan man vælge at tage turen til fod. Husk rigeligt med vand, eller man kan vælge at tage turen på et æsel.

I byen finder man også den byzantiske kirke Agia Irini fra det 16-17 århundrede. Kirken er især spændende at besøge i perioden fra d. 29 til d. 14 september hvor der afholdes en festival til ære for øens skytengel. Kirken er også meget benyttet af par der ønsker at holde deres bryllup på Santorini.