Vejr og Klima på Santorini

Vejret på Santorini er som på de fleste andre græske øer i Kykladerne kendt for dens lange solrige varme sommer, med temperaturer op mod 35-37 grader. Selvom Santorni er kendt for et meget mildt klima, kan den stærke nordvestvind Meltemi sænke den høje sommertemperatur en smule. Er man glad for sol og varme, er Santorini et godt bud.

Vejret på Santorini er godt det meste af året, og fra forår til efterår falder der stort set ingen nedbør, og meget få overskyede dage.
På gode dage kan vejret på Santorini være så klart, at det er muligt at se bjergene på Kreta der ligger ca. 130 km syd for Santorini.
Den nordøstlige del af Santorini kan til tider være en smule blæsende, mens den vestlige del er beskyttet mod vindene fra naboøen Thirasia.
De korte vintre på Santorini kan være en smule kolde og våde fra november til februar, dog kommer temperaturen aldrig under nulpunktet, og der vil oftest være 13-17 grader fra november til februar.

Med vandtemperaturer på 23-25 i sommermånederne er der heller ingen undskyldning for ikke at komme en tur i vandet.

Tabel over vejret på Santorini henover hele året.

 
Måned Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max temp. 14 16 18 20 25 29 32 30 28 24 20 16
Min temp. 9 8 11 12 16 20 23 22 19 17 12 9
Nedbør (mm) 160 135 98 62 43 15 6 17 92 145 195 197
Vandtemp. 13 13 14 16 18 22 24 24 23 22 19 15

Vejret på Santorini måned for måned:

Vejret på Santorini i januar: Koldt, regnfuldt og blæsende. Der er en periode på en uges tid i januar, hvor vejret på Santorni generelt er godt og vindstille. Denne periode kaldes The Halcyoon Days.

Vejret på Santorini i februar: Lidt varmere og mere solrigt end i januar. De første træer begynder at blomstre. Vejret på Santorini begynder at blive en smule omskifteligt med både varme og kolde dage.

Vejret på Santorini i marts: Normalt koldt og blæsende, men også med en del solskinsdage. Foråret begynder på Santorini

Vejret på Santorini i april: Forår på Santorini med medium temperatur og meget lidt nedbør. Santorini er fyldt med vilde blomster. Det er også nu vandtemperaturen begynder at komme op, og de første svømmere ses i havet omkring Santorini.

Vejret på Santorini i maj: Varmt og solrigt. Regn er sjældent set efter 10. maj. Nordvestvinden (meltemi) er endnu ikke begyndt at blæse, havet er roligt og naturen smuk. Maj er den bedste måned for udendørs aktiviteter. Aftener og nætter kan dog være en smule kølige.

Vejret på Santorini i juni: Solskin, varme og ingen regn. Vandtemperaturen har nået et punkt hvor alle kan være med og det er nu blevet strand tid på Santorini.

Vejret på Santorini i juli og august: Blæsende og meget varmt vejr. I juli og august kommer nordvestvinden og vinden tager en smule til. Husk solhat og badetøj, ofte er der så varmt, at man ikke orker meget andet end at dase på stranden med en god bog.

Vejret på Santorini i september: Solrigt, mindre blæsende og lidt køligere. God måned for udendørs aktiviteter. Vær forberedt på lidt kølige nætter, især i bjergområderne. Det kan være en god ide med en tynd jakke eller trøje til aftentimerne.

Vejret på Santorini i oktober: Stadig Solrigt, få dage med blæsevejr, nogle dage med regn, Varmt tøj er sjældent nødvendigt.

Vejret på Santorini i november: Vejret på Santorini begynder at blive mere uforudsigelige. Der kan være solrigt men, også mange dage med regn. På denne årstid vil det være nødvendigt med en trøje – og nogle dage også en paraply.

Vejret på Santorini i december: Vejret skifter fra år til år med en blanding af regn, sol, blæst, vindstille, kolde og varme dage. Da temperaturen kan komme helt ned omkring 10 grader på denne årstid. vil det være nødvendigt med varmt tøj.

Beskyt dig selv:
Solen er meget stærk på Santorini, og der er god grund til at advare mod den kraftige sol og det høje UV-index på Santorini. Husk derfor altid solcreme med høj faktor. En kasket eller anden solhat vil også være en god ide at tage med på turen.

Besøg Vejrviseren.dk for at se vejret for rejsedestinationer i Europa.